Kom igång som frilansare

Kom igång som frilansare

Arbeta i pyjamas? Ta sovmorgon? Eller kanske bara sitta i soffan framför en repris av Vänner? Ja, som frilansare kan du arbeta när och var du vill. Du bestämmer dina egna tider och dagar för det mesta, men det finns dock lite att tänka på om du vill arbeta som frilansare. Här kommer lite tips och trix på hur du kommer igång på bästa sätt!

 

Affärsplan

Det kan tyckas som tråkigt och onödigt, men det är trots allt viktigt och en fördel att ha en affärsplan nedskriven. Här sätter du upp dina mål vilket gör dem enklare att följa, och du kan även visa upp din affärsplan när du träffar potentiella kunder.

 

Vilka är dina kunder?

En annan viktig punkt är ju självklart dina kunder. Vilka är de? Fundera på vilken målgrupp du har och hur du på bästa sätt når ut till dem. Ett tips är att läsa rapporten Svenskarna och Internet 2019 – här finns massa nyttig information om vart just din målgrupp befinner sig.

 

Visa att du finns!

Det kan låta som en klyscha nuförtiden, men stick ut från mängden! Det är en hög konkurrens inom många yrken bland frilansare. Vad kan du göra för att synas?

 

Fyll din portfolio

Skaffa en riktigt proffsig och snygg portfolio! Du köper väl inte ett par skor som du aldrig har sett? Det är ju samma för de tjänster som du erbjuder. Visa dina kunder vad du kan göra eller har gjort innan för att locka dem att anlita just dig!

 

Schemalägg din tid

Även om det låter härligt att få bestämma sin tid själv, så är det ju en utmaning i sig. Att vara frilansare innebär ju inte att du kan glida runt i tofflorna hemma – schemalägga din egen tid smart! Glöm inte heller att planera din (obetalda) overhead tid, det vill säga administrativa uppgifter som exempelvis ekonomiska beräkningar, skriva fakturor eller kontrakt.

 

Ekonomi

Vem ska sköta din ekonomi? Du kan ha hand om din egen ekonomi om du känner att du har disciplin och tid för det, annars finns idag tjänster som sköter detta åt dig mot en mindre avgift.

 

Och sist men inte minst, glöm inte bort att berätta för alla du känner att du nu frilansar! Sprid din mail, sociala medier-konton och liknande så att alla vet att du är öppen för uppdrag.

Lycka till med ditt nya, fria liv!

Sara

Författare sedan: March 2, 2020

On The Online Website asian sexdollcheap love dollsmall sex doll porncheap sex dolllife like sex dollsasian fuck dollreal doll sex toy.
On The Online Website sex dolllove sex dollrealistic sex doll.